Home

Knokke : stad van verwelkte bloemen.

Share Button

Een doordeweekse dag tijdens de nazomer in Knokke : grijs en gebogen, sukkelend, limpend, ondersteunend, nimmer fier rechtop. Het aantal hulpmiddelen om zich voetstaps voort te bewegen is niet te overzien : een stok is nog het minste, een looprek hier een elektrische rolstoel met een stuur … De mannen zijn grauw, uitgezakt; de vrouwen verwelkte bloemen.

De kust tijdens de week is een voorproef van de vergrijzing van de bevolking, en het is een droevige bedoening. Enkel als er een kleinkind aan de hand loopt zie ik een beetje zon, maar niet genoeg om het spook van de aftakeling te verbergen.

Wat een verschil met het bruisende van een studentenstad als Gent in het begin van het academiejaar, daar zie je de plannen, hoop en toekomst op de gezichten en in het snelle fietsen.

Ik hou eigenlijk wel van de nazomer aan de kust, maar zonder jonge mensen maakt het mij ook wat droef.

Share Button

One thought on “Knokke : stad van verwelkte bloemen.

  1. hI Geert,

    Ik know the feeling :):)
    Ik ging vrijdagavond naar concert van Gabriel Rioz in casino Koksijde, op een gegeven moment vroeg de zanger om het licht aan te doen in de zaal… hij zong zijn laatste nummer met zijn ogen dicht :). Te veel grijs en wit in de zaal… ocharme onze kids die hier later willen blijven…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>