Home

De toeristenvallen.

Share Button

We kunnen er niet omheen, waar we ook op reis gaan, we worden overal geconfronteerd met “authentieke ” belevenissen” die er geen zijn, of die we naderhand eigenlijk gewoon niet wouden ondergaan. Ik begin hier aan een lijst van zaken die ik zelf heb meegemaakt, maar geef gerust uw eigen ervaringen door. Het is trouwens geen zwart/wit verhaal, het gaat van pure oplichting tot zaken die eigenlijk best leuk zijn om te doen afhankelijk van uw eigen smaak. Zo vind ik een rondvaart in een gondel op de Venetiaanse kanalen gewoon belachelijk duur en overbodig; maar veel mensen vinden het een noodzakelijk onderdeel van een trip naar de stad. Ik stel voor om iedere “val” een score te geven van nul tot tien, nul : dan vind je dat leuk en dan beschouw je de ervaring als heel leuk en niet als een “val”, 10 voor verschrikkelijk, wil je eigenlijk niet meemaken zelfs als ze je er geld voor zouden geven.

1. De fabriek in de rondreis;

Je hebt het aan je been bij elke pakketreis, zelfs bij de “luxe” -versies van Thomas Cook en Jetair, Pegase en VIP. Je boekt een rondreis met bezienswaardigheden maar je krijgt minstens een halve dag in een fabriek anex mega-winkel in je maag gesplitst. De eerste keer sta je misschien nog verwonderd te kijken hoe je van zijderupsen naar sjaaltjes gaat; de volgende keer tonen ze hoe juwelen artinsanaal gemaakt worden om je vervolgens rond te leiden in een mega-juwelenwinkel. Persoonlijk heb ik er een hekel aan, als ik op reis wil gaan om fabrieken en winkels te bezoeken,dan zal ik met dat doel wel specifiek een reis boeken. Maar als ik naar Indië, Thailand of Vietnam reis hoef ik die niet te zien; als ik in Tunesië ben wil ik geen matten kopen; als ik in Turkije ben wil ik geen lederen vest kopen.

Er is volgens mij een gat in de markt voor de tour-operatoren : de rondreis zonder bezoek aan een fabriek of overbodige winkel!

De zijde fabriek : 6 op 10 want ik vond het wel leuk de eerste keer.

De juwelenfabriek : 7 op 10 want ik heb er genoeg gezien, maar ik koop er toch altijd wel een kleinigheid.

De mattenwinkels in de souks : 10, ik haat het en jawel ik heb er mij ooit één laten aansmeren.

De lerenvestenfabriek : 10, ik haat het en ik koop er hier wel één als ik er één wil, wil daar op reis geen tijd in steken.

.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>