Home

Doodrijder niet naar de cel.

Share Button

Ik hou niet van overdramatiserende titels in kranten; maar deze titel uit HLN vandaag – ja ik lees dat wel eens om voeling te houden met de onderbuik van de maatschappij :) – mocht van mij gerust dramatischer : “doodrijder niet naar de cel – schandalig lage straf”. Het is blijkbaar een naamgenote, die ik overigens niet kende, een zeker Christine Fiers die door een onverlaat met 2,97 pro-mille in zijn bloed dood werd gereden. De gast zijn celstraf is met drie jaar uitgesteld – dus zal niet uitgevoerd worden en zijn rijbewijs is slechts 1 jaar ingetrokken. De kerel was eerder al betrapt op dronken rijden. In mijn kennissenkring heb ik het altijd moeilijk als bestuurders (-sters) zich verdedigen waarom ze met teveel glazen op rondrijden. Ik vind een nultolerantie de enige goede. Een kennis van mij werd 2 jaar geleden betrapt met 1,8 promille in zijn bloed in Duitsland. De straf : 4.000 € boete,1 jaar rijverbod, terug examens afleggen om zijn rijbewijs opnieuw te halen en psychologische begeleiding voor zijn drankprobleem. Resultaat : hij drinkt nooit meer met de auto. De straffen hier zijn belachelijk laag voor leed dat kan voorkomen worden.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>